ÇITIR GRANOLA

Untitled
 





Kahvaltıyı acele edenlerdenseniz hafta sonu granola yapıp kavanozunuza doldurup benim gibi yoğurt ve taze meyve ile tüketebilirsiniz :)

Çoğu zaman tost veya haşlanmış bir adet yumurta ile kendimce "mükellef" bir kahvaltı etmeye çalışsam da bazen pratik kahvaltılara mecbur kalıyorum. Bu aşamada gevrek vs gibi şekeri yüksek birşeylerdense eğer hafta sonu bunun için 1 saatimi ayırabildiysem granola temel tercihim.

Mark Bittman tam olarak burada NY Times'ta ki tarifle devreye giriyor. Pratik ve inanılmaz çıtır. Ayrıca el oyalayan tarzda değil daha çok evde el altında ne varsa şeklinde bir reçete ile şahsen benim hayatımı kurtarıyor :)

Oranlar olduktan sonrası tamamen damak tadınıza kalmış durumda. Bakalım sizde ne çeşit granola reçeteleri olacak :)



ÇITIR GRANOLA


Tarif Mark Bittman



3 cup yulaf


1 cup çekirdek ve kuru yemiş miksi*

1/2 cup hindistan cevizi

1/2 cup bal

1/2 cup kuru meyve iri kıyılmış*

Bir iri çimdik tuz

Dilerseniz bir iri çimdik tarçın


*Fotoğrafta gördüklerinizden hariç ben ekstra haşhaş tohumu ve 1 tane portakal kabuğu rendesi ekledim.




Untitled




Kuru meyveler hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. En son bal eklemesi yapıp karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye karışımı yayın.

Ön ısıtmalı 180 derece fırında karışımı 30 dakika çıtırdatın. Tatlı kahve tonları olması ve bir miktar çıtırdaması yeterli aksi halde çabuk yanacaktır dikkatli olun. Fırından çıkardıktan sonra kuru meyveleri karışıma katıp tepsiyi soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra kavanozunuza doldurabilir ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.





Untitled





Sıraya kışa uygun bir hamur işi koydum. Granoladan sonra karbonhidrat çok mantıklı biliyorum evet :)


Sevgilerimle..


gokche!