ELMA ŞEKERİ CUPCAKE VE ELMA ŞEKERİ

Untitled



Düşününce garip anormal hatta öf kim uğraşır denen bir tarif olabilir. Ama şekerden korkan termometresi olmayan ben için bile inanılmaz keyifliydi. Soru işaretlerini paketleyip çöpe atın kısaca. Bence sonbahara uygun çocuklarınıza hediye edilebilir cinsten :) Kekin dokusu oldukça yumuşak, arada ağza gelen elmalarla tarçınlı tat oldukça aromatik. Annem keki büyük bir kalıpta denemelisin dese de ben cupcake şeklinde daha çok sevdim. Önerim beyaz cupcake kağıtları kullanmanız daha gösterişli olacaktır.






Tek sorun şu : şekerin yapımında kullanılan mısır şurubu veya glikoz.Kendileri pastacılık malzemesi satan yerlerde var ama bu tarz şeylere hep beraber karşıyız biliyorum.Kullanılmayan tariflerde mevcut fakat ben orjinale sadık kalıp bu şekilde yazdım. M.şurubu veya  glikoz olmayan tarifleri de denedim en kısa zamanda yazacağım ama bu derece parlak kırmızı ve göz alıcı olmayacak bilginize :)




Untitled



ELMA ŞEKERİ CUPCAKE


Tarif HF

Kek için :

2+1/4 cup un

4 cup minik küpler halinde doğranmış elma

2 tsp karbonat

2 tsp tarçın

1 tsp tuz

115 gr tereyağ oda sıcaklığında

1+1/4 cup şeker

2 yumurta

Şeker için :

2 cup şeker


3/4 cup su

1/2 cup glikoz veya mısır şurubu

1 tsp kırmızı gıda boyası



Tereyağ ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Önce yumurtaları ardından kuru malzemeleri ekleyin. Elmaları en son ekleyerek yaklaşık 20 cupcake kalıbına 3/4'ünü dolduracak şekilde harcı pay edin. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirin.





Untitled



Şeker için tüm malzemeleri bir sos tenceresine ekleyin. Ardından bir kaç kez karıştırıp kaynatın, 12.dakika itibari ile su testi yapmaya başlayın.Kullandığınız malzemelere göre zaman bir iki dakika değişiklik gösterebilir su testiyle anlamanız mümkün.



Untitled


Su testini yapmak için minik bir kaseye oda sıcaklığında su koyun ve belirttiğim dakikadan sonra şekerinizden bir damla alıp suya damlatın, katılaşacaktır, eğer elinize aldığınızda o damla çıtır formdaysa olmuştur hızlı çalışmanız gerekecek sos tencerenizi ocaktan alın ya da ocakta en kısığa getirin. Şeker çabuk yanacağı için çabuk çalışmanız gerekiyor.
20.dakikada tam olmuştu benim ki ve tarifte de 20 dakikada hazır olacağı söyleniyor bu vakti geçirmeyin (eğer şeker termometreniz varsa 155 derece kafi)

Maşa tarzı bir aparat ile cupcakelerin yüzeyini kaplayıp kenara alın 30 saniyede katılaşacaktır batırıp çıkarmanız kafi.Tamamen soğuması 10-15 dakikayı bulacak.




Untitled



Eğer elmaları kaplamak istiyorsanız bu aşamada elmaları yıkayıp iyice kurulayın, tam sap kısmından elmayı taşıyacak durumda sert bir çubuğu ( veya kalın bir ağaç dalı ) saplayın, elmaya sapladığınız çubuğu elinizde çevire çevire elmalar şekerle kaplanacak şekilde bulayın ve birkaç defa sallayarak süzdürün. Yağlı kağıda dizin ve soğumaya bırakın.






Şekerle çalışmak keyifli olduğu kadar hemen çalışılması gereken hemen servis edilmesi gereken bir durum içeriyor. Cupcakeler 3 gün buzdolabında duruyor ama 2.gününden itibaren şekerde yumuşama olacaktır bilginize. Elmalarda o gün tüketilmezse buzdolabına kaldırılmalı ama mümkün olduğunca çabuk tüketilmeli şekerin deformasyonu çabuk oluyor.




Untitled




Mutlu bir pazar diliyorum :)

Sevgilerimle..

gokche!