TRUFFLE BROWNİE

Pastalara ara vereceğiz dedikse çikolataya ara vereceğiz demedik :) Sürekli yaptığınız truflarınızı yuvarlamadan ya da şekillendirmeden basit bir brownie tabanının üstüne döküyoruz. İşlem bu kadar basit. 
Ama ince bir dilim eşliğinde bir top vanilyalı dondurmayla mesela bir kahvaltı sonrası kahvenin yanına iyi gider diye düşünüyorum. 

Çikolata kavanozunuzu boşaltın başlıyoruz..



trufflebrownie



TRUFFLE BROWNİE 

Tarif M.S.

Brownie için :

60 gr tereyağ

85 gr yüksek kakao oranlı bitter çikolata

1/2 cup un

1/4 tsp kabartma tozu

1/2 tsp tuz

1 cup şeker 

2 large boy yumurta

1/4 cup süt

Truffle için :

2/3 cup süt kreması

115 gr yüksek kakao oranlı bitter çikolata



trufflebrownie2



Tereyağ ve çikolatayı benmari usülü eritin. Bir kenarda soğumaya bırakın. Şeker hariç kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ardından diğer bir kapta yumurta ve şekeri 4 dakika kadar -şeker erimeli- çırpın.Çırpmaya devam ederken önce çikolatalı karışımı ardından unlu karışımı  ve sütü yumurtalı harcınıza ekleyin ve hazırladığınız 22 cmlik kalıbınıza harcınızı dökün. Ön ısıtmalı fırında 165 derecede 25-30 dakika pişirin.

Kalıpta brownieninizi soğutun ve truffle için kremayı ısıtın kaynamamalı. Bir kenarda çikolataları bir kaseye alın ve ısınan kremanızı üzerine döküp tamamen çikolatayı eritin. Bu aşamada yaklaşık 25-30 dakika boyunca 10 dakika da bir karıştırın. Kabuk tutmasın ve ganaş olmasın istiyoruz neticede.

Karışımınızı soğuyan  brownie üzerine iyice soğuduğunda ekleyin.Dikkatlice yayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun.Servis etmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve ısıttığınız bıçak yardımıyla dilimleyin. Bu sayede daha keskin ve tam dilimler elde edersiniz.Yanına diler dondurma diler krema dilerseniz taze meyve ile servis edin.


Güzel bir akşam olsun, oldu mu ? :)

Sevgilerimle..

gokche!