HAŞHAŞLI PORTAKALLI CHEESECAKE

Orange poppy seed cheesecake


Bu cheesecake tüm tarifler arasında açık ara en beğenilen oldu. Portakal ve haşhaşı kek yerine cheesecake içerisine ekledim. Ama dokusunda haşhaş ve aroma olarak portakal herkes tarafından beğenildi. Birde bu cheesecake çok tatlı bayan cinsten değildi sanırım ondan herkes ikinci dilimi yedi :)

Serviste bol bol portakal kullanmak hem yoğunluğu hafifletiyor hem de görseli etkiliyor.Bence bu şekilde sunmalısınız :)



HAŞHAŞLI PORTAKALLI CHEESECAKE

Tarif SSL

Tabanı için :

1+1/4 cup biskuvi kırıntısı ( ben genelde eti burçak kullanıyorum )

2 tbsp şeker

75 gr tereyağ erimiş

Cheesecake için :

650 gr süzülmüş labne*

3/4 cup şeker

1/3 cup sour cream (yani ekşi krema yoksa süzme yoğurt)

2 portakalın kabuğu ve suyu

5 large boy yumurta

1 cup haşhaş

*800 gr labne peynirini süzdürdüğünüzde kalan bu rakam olmalı, süzdürme yöntemi için Cenk'in sayfasına bakabilirsiniz.




Orange poppy seed cheesecake



Cheesecake için olan şekerle rendelenmiş portakal kabuklarını bir kenarda karıştırın.

22 cmlik kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Taban için hazırladığınız biskuvi,tereyağ ve şekeri karıştırıp kalıbın tabanına yayın. Ön ısıtmalı 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve oda ısısında soğumaya bırakın.

Labneyi portakallı şekerle çırpın,ardından sırayla sour cream ve portakal suyunu ekleyin. Sırayla yumurtaları bir bir yedirin en son haşhaşı ekleyin. Soğuyan tabana bu karışımı ekleyin ve içinde ki hava baloncukları patlatmaktan için tezgaha bir kaç kez vurun bu sayede çatlamayı en aza indirirsiniz. Aynı ısıdaki fırında 50-60 dakika pişirin. Ortası her cheesecake tarifinde belirtildiği gibi gevşek ve sallantılı olacak sorun değil.Oda ısısında bekletip soğuduğunda en az bir gece dolapta bekletin.

Segmentlerine ayırdığınız portakal ve dilimlenmiş çileklerle servis edin.





Orange poppy seed cheesecake



Şimdiden muhteşem bir bayram diliyorum! :)

Sevgilerimle..

gokche!