ANTEP FISTIKLI VİŞNELİ PASTA

Antep fıstıklı kekler genelde renk noktasında bana hep sıkıntı çıkarırlardı, ne kadar eklersem ekleyeyim fıstığın rengi belirgin biçimde belli olmazdı. Bu kekte de olur mu olmaz mı derken ufak bir pasta yapıp deneyeceğim diye kolları sıvadım. Rengi istediğim gibi olunca da ister istemez bir anda pastaya dönüştü :)

Vişne ise başka bir mesele. Açıkçası kırmızı meyvelere karşı zaafım var. Pastayı oluştururken kullanmak istediklerim en başta tabi ki kırmızı meyvelerdi ama seçim kısmına geldiğimde çocukken yediğim fıstıklı vişneli finansçı keklerinden esinlenip bol bol vişne eklemesi yaptım. Tattığım da vişnenin ekşiliği kremanın süt kokusu ve fıstıklı kekin yoğun dokusu ile tam bir uyum sağladı.


sour cherry pistachio cake


ANTEP FISTIKLI VİŞNELİ PASTA

Tarif C.M.

Keki :

1/4 cup toz antep fıstığı

1/3 cup un

3/4 tsp kabartma tozu

Bir çimdik tuz

40 gr tereyağ

1/3 cup şeker

1 large yumurta

2 + 1/2 tbsp süt

Kreması :

1 kutu süt kreması (200 ml) soğuk

Pudra şekeri ( damak tadınıza göre)

1 kase ayıklanmış vişne (suyu süzdürülmüş)


Tereyağ ve şekeri çırpın. Ardından yumurtayı ve sütü sonrasında fıstık,un,kabartma tozu,tuz ve unu harcınıza ekleyin. 15 cmlik yağlı kağıtla dibini kapladığınız yuvarlak kek kalıbınıza karışımı dökün. 180 derecede 20-30 dakika pişirin.

Kekiniz iyice soğuduktan sonra iki pata ayırın. Soğuk kremanızı yüksek devirde kabarana kadar çırpın, damak tadınıza göre pudra şekeri ekleyerek tadını ayarlayın. Patın birini servis tabağınıza alıp üzerine kremanın 1/3'i ile kaplayın vişneleri kekin tam orta kısmına yayın. Çok kenarlara serperseniz suyu sızacaktır. Bir kaç kaşık vişnelerin üzerine kremadan sürün bu sayede diğer pat daha düzgün tutunacaktır. Kalan kek patını üzerine ekleyip pastanızı kaplayın. En son file antep fıstıkları ve bütün vişne ile süsleyin.



sour cherry pistachio cake



Bu sabah bir karar aldım "Her gün blog güncellenecek!" diye. Umarım becerebilirim sevgili okuyucu  :)

Güzel bir hafta olsun..

sevgilerimle!

gokche!