NEAPOLİTAN "BUNDT" MERMER KEK VE NUTELLALI PUDİNG

Başlığı okudunuz hak verdiniz ama fotoğrafları görünce "neyse hadi bari" dediniz :) Hepsini biliyorum..

Ama ülkemin durumu, olanlar, yaşadıklarım derken şoku atlatması da dahil uzun sürdü, biliyorum..

Neyse ki mutfakta söylene söylene bir şeyler yapabiliyorum..Yeni kalıbıma heves edebiliyor renklerle oynayabiliyorum..

O arada olanlardan biri : neapolitan marble "bundt" kek..

Neden "bundt"? Çünkü bu kalıpla yapılan keklere genelde bu isim veriliyor..Neden "neapolitan" ? denirse şayet daha önce ki cupcakeler cevap olacaktır..


neapolitanbundt

Tarifin sahibi sadeliğine vurgun olduğum Peggy Porschen!a ait..Kitap(lar) doğum günümden, hediye ^^ Peggy'nin tarifleri bile sade..Ek olarak bir şey göremedim deseniz de sunum ve içeriğinde kullandığının kalitesi fotoğraflardan bile anlaşılıyor..

İlk tarifle başbaşa bırakıyorum :)


neapolitanslice



NEAPOLİTAN "BUNDT" MERMER KEK

Tarif Boutiqe Baking..


250 gr tereyağ oda sıcaklığında

250 gr şeker (mümkünse rondonuzla inceltilmiş)

Bir çimdik tuz

1 vanilya çubuğunun havyarı

5 medium yumurta

250 gr kendinden kabaran un

25 gr kakao

25 ml süt

Pembe veya kırmızı gıda boyası

Tereyağ, şeker, tuz ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar 3-5 dakika çırpın.Ardından bir başka kapta çatalla çırptığınız yumurtaları yavaşça tereyağlı harca ekleyerek çırpmaya devam edin.En son unu eleyerek ekleyip pürüzsüzleştiğinde 3 ayrı temiz kaba harcı ayırın.

1.kapta vanilyalı harç 

2.kapta süt ve kakaoyu ekleyip çırptığınız kakaolu harç 

3.kapta gıda boyasını dilediğiniz pembe rengi elde etmek için bir kaç damla kullanıp oluşturduğunuz pembe harç 

Yağlayıp unladığınız kalıbınıza önce pembe harcı üzerine kakaoluyu ve en son vanilyalıyı ekleyip bir bıçak yardımıyla s harfi çizerek kalıbınızın içinde gezinin.Tamamen karışmayacak birkaç hareket yeterli.

Ön ısıtmalı 175 derece fırında yaklaşık 1 saat  pişirin.Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edin.


nutellapudding

Ve bir karıştırmadığın o kaldı diyen beynimin bir bölümüne inat yapıp dokusunu çok sevdiğim ve muhakkak pasta kreması olarak kullanmayı düşündüğüm yegane şey : nutellalı puding..Çikolatalı pudingin bir farklı versiyonu ama daha yoğun lezzetlisi..

zoom

NUTELLALI PUDİNG

2 + 1/4  cup süt

3 tbsp mısır nişastası

1/2 cup nutella

Bir çimdik tuz


Tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırın ve pişirin.Soğuduğunda antep fıstığı ve frambuazla servis edin.


Bu kandilde "huzur" için çokça dua etmeyi dileyerek aranızdan ayrılıyorum..

Güzel bir pazartesi dileğimle..


Sevgilerimle..

gokche!